Imagina Ràdio C/Rosa Maria Molas, 2, baixos 43500 Tortosa Tel. 977 449 210 info@imaginaradio.com
103.9 FM

Les cooperatives agràries amb secció de crèdit valoren positivament l'aprovació de la llei que regula el fons cooperatiu

El Parlament va aprovar per unanimitat el projecte de llei que crea un fons per finançar la liquidació de seccions de crèdit de cooperatives agràries.


El Parlament ha aprovat per unanimitat el projecte de llei que crea un fons per finançar la liquidació de seccions de crèdit de cooperatives agràries. A més, la nova normativa té com a objectiu assegurar el bon funcionament de les seccions de crèdit del sector cooperatiu i la protecció del cooperativista per evitar casos com la fallida de la cooperativa de l'Aldea. El juny del 2016 el Parlament ja va aprovar un decret llei sobre aquesta qüestió i es va decidir tramitar-ho com a projecte de llei. La normativa introdueix també noves mesures per millorar la transparència i reforçar la professionalitat dels òrgans d'administració i direcció. El col·lectiu de cooperatives agràries ha valorat positivament l'aprovació de la Llei. El president de l'Associació de Seccions de Crèdit, Lluís Roig, considera que la llei "tanca tot un procés de debat i atorga un marc definitiu al funcionament de les cooperatives agràries amb secció de crèdit. Afegeix que aporta garanties de transparència, objectivitat i seguretat a l'activitat de les seccions de crèdit de les cooperatives agràries".