Imagina Ràdio C/Rosa Maria Molas, 2, baixos 43500 Tortosa Tel. 977 449 210 info@imaginaradio.com
103.9 FM

Estudiants d'Educació Infantil i Primària del campus Terres de l'Ebre imparteixen tallers experimentals als alumnes de l'Escola Sant Llatzer

La metodologia de racons proposa delimitar en una aula diferents espais on els alumnes realitzen de forma simultània diferents activitats cognitives, manipulatives i simbòliques.


16 estudiants d'Educació Infantil i Primària del campus Terres de l'Ebre de la URV han posat en pràctica la metodologia de racons amb alumnes de l'Escola de Sant Llàtzer. Aquesta metodologia, cada cop més utilitzada als centres educatius de país, proposa delimitar en una aula diferents espais on els alumnes realitzen de forma simultània diferents activitats cognitives, manipulatives i simbòliques. Al llarg del matí han passat 74 alumnes de P3, P4 i P5 de l'escola tortosina per les aules de Laboratori d'Educació i Tecnologia i l'aula de música del campus. "A l'hora de dissenyar aquests tallers els estudiants del campus han tingut en compte els següents criteris: que no fossin activitats competitives, que fomentessin el treball cooperatiu, la manipulació, la descoberta i la creativitat", apunta Josep Holgado, responsable dels graus d'Educació Infantil i Educació Primària del campus ebrenc. A cada racó hi ha 9 alumnes i tots passen per tots els racons preparats. A més s'han fet servir eines tecnològicament punteres com el Ninus, una plataforma de continguts educatius audiovisual, interactiva i col·laborativa que compta amb una caixa projector que envia imatges interactives al terra, que és l'espai natural per als xiquets i xiquetes d'infantil, també la pissarra digital interactiva o els dispositius musical Mogees i Phonopaper. El proper 23 de maig es farà el mateix amb taller adaptats a alumnes de primer i segon curs de la mateixa escola.